Att tänka på när du planerar barnkalas

 

Självklart kan det kännas nervöst när ditt barns födelsedag börjar närma sig och det ska ordnas kalas för hela klassen, utöver släktkalas, presenter och frukost på sängen. Men trots detta så är barnkalas mycket uppskattade av barn såväl som föräldrar, och ger barnen något att prata om länge. Och var lugn, planerar du ordentligt, skickar inbjudningar och fixar allt i god tid så kommer kalaset gå bra, och alla kommer att ha hur kul som helst!

Är du ändå fortfarande lite osäker så har vi samlat några tips och tricks för att fixa kalasplaneringen!

Borta bra men hemma bäst?

Viktigt att tänka på utöver inbjudningarna, är platsen. Vill ni vara hemma och pynta, dekorera och duka själva, eller vill ni helst lämna över de flesta av dessa uppgifter, och bara dyka upp på kalaset?

Vilket man än väljer så finns det bra och roliga alternativ för alla smaker och prisklasser. Att ha festen hemma kostar förmodligen något mindre, då man endast betalar för mat, dryck, godis och festdekorationer. Väljer man å andra sidan lokal kostar detta antagligen i inträde, hyra och liknande utöver mat och dryck, beroende på vart man väljer att gå. Många fastighetsföreningar har festlokaler man kan hyra för ett reducerat pris om man vill vara närmare hemmet, men det finns även många offentliga platser som erbjuder kalasservice.

Detta kan till exempel vara restauranger, museum, biografer, djurparker, bowlinghallar och andra sport-och simhallar för att nämna några. Fråga runt bland dina vänner och se om de kan rekommendera något särskilt eller sök på internet. Har du något speciellt i åtanke så kan det bara bra att ta en titt i förväg, för att se till att det inte blir några dåliga överraskningar på den stora dagen.

Har ni kalaset hemma kanske det känns mindre nervöst än på en offentlig plats. Ni är hemma och har mer kontroll än i en ny lokal och i ett mindre utrymme håller ni lättare koll på barnen. Slipper ni å andra sidan helst disk, dukning och städning, är ”beställda” kalas med personal ett bra alternativ.

Tänk på

Se till att ha ordentligt med godis, mat och läsk. Precis som på ”vuxna” kalas är detta det viktigaste för en lyckad, livad fest.

  • Var flera vuxna på plats! Se till att vara minst två vuxna då kalaset hålls.
  • Ta hjälp av släktingar eller äldre syskon för lekar, fiskdamm och ordning.
  • Bjud in barnens föräldrar och syskon! Ni får en trevlig fikastund och du får hjälp med att hålla ordning.